Підсумки обласного відкритого Чемпіонату з інтернет-вікторин «Знай, люби, бережи» (середня вікова група)

Підбито підсумки обласного відкритого Чемпіонату з інтернет-вікторин «Знай, люби, бережи» (середня вікова група) (далі – Вікторина). Тема Вікторини цього разу була “Генетично модифіковані організми”.
У Вікторині зареєструвалися 1027 здобувачів освіти з 32 територіальних громад Донецької області: Бахмутської (36 учасників), Білозерської (13), Великоновосілківської (3), Вугледарської (6), Гродівської (11), Добропільської (168), Дружківської (9), Званівської (6), Комарської (1), Костянтинівської (67), Краматорської (151), Курахівської (4), Лиманської (41), Мар’їнської (21), Маріупольської (1), Миколаївської (6), Мирноградської (52), Нікольської (3), Новогродівської (1), Новодонецької (16), Новоселівської (1), Олександрівської (7), Очеретинської (18), Покровської (159), Світлодарської (6), Сіверської (22), Старомлинівської (2), Торецької (76), Удачненської (7), Часовоярської (18), Черкаської (12), Шахівської (17). 2 учасники були з Дніпра та 1 з Полтави. 71 учасник зазначили інші відомості замість ТГ, 8 з них замість прізвища та імені вказували нікнейми.
13 вихованців ДОЕНЦ взяли участь у Вікторині (керівники: Анна Данильченко — 3 вихованці, Олена Маланич — 5, Наталія Шмакова — 2, Лариса Боєнко — 1, Наталія Рикунова – 2), 8 з них стали переможцями (І місце — 3) та призерами (ІІ місце — 4, ІІІ місце — 1 учасник).
Призові місця розподілено так:
І місце – 50 – 55 балів (171 учасник),
ІІ місце – 44 – 49 балів (118 учасників),
ІІІ місце – 38 – 43 бали (214 учасників).
38 учасників за віком не відповідають середній віковій категорії — це старші здобувачі освіти 9, 11 класів.
Результати за посиланням http://www.donoenc.com.ua/…/Protokol-rezultativ…
Список учасників, вік яких не відповідає даній віковій категорії http://www.donoenc.com.ua/…/Spysok-uchasnykiv-oblasnoho…
Переможців та призерів Вікторини нагороджено Грамотами ДОЕНЦ, учасників – Сертифікатами ДОЕНЦ http://www.donoenc.com.ua/…/oblasnyy-vidkrytyy…/
Декілька цікавих фактів за темою даного циклу:
Найбільш часто ГМО можна зустріти в таких продуктах, як: кондитерські вироби, кетчуп, ковбасні вироби, дитяче харчування, в якому є соя, шоколад. Багато сортів сухофруктів покривають маслом, яке отримують з генетично зміненої сої.
ГМО-продукти потребують набагато менше пестицидів, інсектицидів і гербіцидів. Вони мають високу врожайність, порівняно з традиційними селекційними видами. Це допомагає істотно знизити ціну на продукти.
У США з’явилася полуниця з геном риби, що живе в полярних районах. Тепер ця рослина більш стійка до морозів.
У Китаї вирощують рис, зростаючий в посуху і спеку. Ген проліска, впроваджений в картоплю, допомагає останньому бути витривалим до шкідників.
Перед тим, як вийти на ринок, ГМО-продукти проходять сувору перевірку. Ці продукти проходять приблизно 9000 проб. Це займає 10-15 років! Але ніхто не контролює, скільки хімікатів використовують фермери для вирощування традиційних культур.
Наклейка “Без ГМО” не означає, що в продукті його немає. Це говорить про те, що товар тестувався на допустимий вміст цих організмів. Якщо немає цієї наклейки, то це не є гарантією відсутності в товарі модифікованих організмів.
Догори