Засідання школи педмайстерності “Світоч” у ДОЕНЦ

29 травня 2023 року в Донецькому обласному еколого-натуралістичному центрі було проведено останнє в цьому навчальному році засідання школи педмайстерності “Світоч” на тему “Формування та розвиток творчих здібностей вихованців закладу позашкільної освіти у процесі науково-дослідницької та експериментальної роботи”.
Метою зустрічі – передача педагогічного досвіду шляхом прямого і коментованого показу послідовності дій, методів, прийомів і форм педагогічної роботи із впровадження дослідницької технології навчання в освітній процес .
Зустріч була побудована з двох модулів теоретичного та практичного. Під час теоретичного модуля розглянуто наступні питання:
– дослідницькі технології, які є невід’ємною складовою екологічної компетентності здобувачів освіти;
– методи досліджень у науках природничого напрямку.
Під час практичного модуля педагоги центру ділилися своїм досвідом із застосуванням методів дослідження під час гурткової діяльності. Присутні побачили організацію дослідницької діяльності під час підготовки до участі у Всеукраїнському турнірі юних натуралістів; вирощування мікрозелені нетрадиційними способами; очищення води від органічних забруднювачів; вирощування троянд із живців.
Педагоги ще раз переконалися, що дослідницька практика людини в набутті знань і досвіду формує її пізнавальні здібності, розумові сили й творчі вміння.
Догори