Підсумки роботи школи юних дослідників “Науковий пошук” у 2022 – 2023 н.р.

У 2022-2023 н.р. Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром спільно з установами природно-заповідного фонду Донецької області (Регіональні ландшафтні парки “Краматорський” та “Клебан-Бик”) було організовано онлайн-заняття школи юних дослідників “Науковий пошук”, слухачами якої стала учнівська молодь Донецької області.
Мета проведення занять Школи: залучення учнівської молоді закладів загальної середньої та позашкільної освіти Донецької області до науково-дослідницької роботи еколого-натуралістичного напрямку, поширення знань і підвищення обізнаності щодо цінностей біологічної та ландшафтної різноманітності; формування екологічної свідомості та виховання поваги до природи у підростаючого покоління.
Модератор занять Школи: Ольга Стрілець, завідувач лабораторії ДОЕНЦ.
Протягом поточного навчального року викладачами Школи були:
(молодша вікова категорія: 6 – 10 років)
Семеніхіна Галина Михайлівна – провідний фахівець з екологічної освіти РЛП “Клебан-Бик”.
(Старша вікова категорія: 11 – 18 років):
Курячий Костянтин Вікторович – начальник науково-дослідного відділу РЛП “Краматорський”;
Погребняк Олексій Ігорович – провідний науковий співробітник науково-дослідного відділу РЛП “Краматорський”;
Сидоренко Оксана Анатоліївна – науковий співробітник науково-дослідного відділу РЛП “Краматорський”.
Протягом 2022 – 2023 н.р. на заняттях Школи діти розширили свої знання про світ флори та фауни рідного краю; дізнатися про екологічні проблеми нашої Землі, їх наслідки та способи подолання.
Наприкінці циклу занять дітям було запропоновано пройти тест, тематика якого – навчальні матеріали занять Школи 2022 – 2023 н.р.
За результатами тестування слухачі Школи отримали сертифікати про проходження курсу школи юних дослідників “Науковий пошук”.
Догори