Щедрість рідної землі

Осінь… Золота, туманна, різнокольорова… А також дуже щедра. Саме восени під ногами просто на відстані витянутої руки можна знайти силу-силенну матеріалу для створення шедевру – хоч з листя, хоч з каштанів, хоч з гарбузів.
Восени кожна людина стає Митцем. З метою активізації природоохоронної роботи, екологічного та естетичного виховання учнівської молоді, традиційно у жовтні, а саме 10 – 12 жовтня, еколого-натуралістичним підрозділом Одеський обласний гуманітарний центр позашкільної освіти та виховання проводиться обласний захід-виставка досягнень юних натуралістів «Щедрість рідної землі».
У цьому році на виставці представлено майже 1000 експонатів, створених руками юних обдарувань з 53 закладів освіти міських/сільських/селищних рад територіальних громад Одеської області та м. Одеса.
Це справжня осіння казка, до якої діти готувалися завчасно. Збирали найкращі, незвичайні, чудернацькі й химерні овочі та фрукти. У дитячих руках природні матеріали перетворилися на справжні шедеври. Вихованці створили чудові осінні букети та чарівні експозиції, дивовижні картини. Соломоплетіння та бісероплетіння, флористика та поробки з природних матеріалів, художня обробка дерева та паперокручення, оригамі та джутова філігрань, іграшки та сувеніри в українському етностилі, короваї та вироби з тіста та ще безліч цікавого. Капуста перетворилася на зайчика. Гарбузи стали то будинками, то химерними істотами, то павучими лігвами. Картопля перетворилася на поросят. Каштани вдавали з себе то гриби, то невідомих істот, то павуків. Кольорова капуста замаскувалася під пуделя, а кукурудза – під міньйонів. Усі, хто переглядав виставку, отримали насолоду та заряд позитивних емоцій, у тому числі наші колеги Юлія Мєнафова і Василь Шубчинський, педагоги з Донецького обласного еколого-натуралістичного центру, які були запрошені організаторами до журі цього осіннього свята.
Догори