Осіння подорож по Одеському еколого-натуралістичному центру “Афаліна”

15 жовтня працівники ДОЕНЦ Юлія Мєнафова та Василь Шубчинський разом з групою маленьких читачів міської бібліотеки долучилися до чудової осінньої подорожі по Одеському еколого-натуралістичному центру “Афаліна”. “Афаліна” – це унікальне місце, яке об’єднує натуралістичні та екологічні напрями виховання. На території міського ліцею №40 м. Одеса розташована справжня казка для тих, хто хоче насолодитися красою природи нашої планети. Тут кожен зможе знайти щось цікаве для себе. Зелені кущі та поміркований декор створюють особливу атмосферу в закладі, який поєднує в собі науку та природу.
Є кімнати з експонатами, присвячених морським водоростям та водним екосистемам і спостерігати за тваринами у природному середовищі, дізнаватися більше про звірів, птахів та комах. Також “Афаліна” проводить екологічні заходи для дітей та дорослих – воркшопи з виготовлення екопродуктів, культурні програми та пікніки на природі. У центрі кожна дитина шкільного віку зможе знайти для себе відповідні факультативні класи будь-то зоологія, екологія, біологія або прикладне мистецтво.
У центрі прекрасна атмосфера, безліч навчальних матеріалів і спеціально облаштовані для кожного напрямку навчальні класи. Велика подяка керівництву центру та його співробітникам, особливо Ульяновій Вікторії Вікторівні, за сприяння в організації такого цікавого заходу. Всі тварини ручні та доглянуті і майже кожну з них можна було потримати, погладити та пригостити. І безумовно поспілкуватись. Спілкування з тваринами відкриває нові можливості для отримання тактильних відчуттів і викликало у дітей позитивні емоції, що є приємною терапією не тільки для дітей, а і дорослих.
Догори