Засідання у лютому

15 лютого 2024 року відбулося чергове засідання Донецького-обласного дитячого екологічного парламенту. Збори були присвячені розгляду питання «Вплив людини на довкілля в реаліях сьогодення».
Спікери: Пащенко Олена Вікторівна, заступник голови Всеукраїнської екологічної ліги, координаторка ВДС “Екологічна варта”, і Тимчак Юлія, екоактивістка Громадської організації “Чарівні Руни”. Говорили про проблеми сортування твердих побутових відходів, які посилилися у зв’язку з війною.
Про екологічну відповідальність кожного і про те, що можна зробити, не зважаючи на обставини. Виявляється, що сортування відходів, це звичка, як і звичка чистити зуби, то її просто треба розвивати і закріплювати. Спілкувалися, знайомилися з новим досвідом і надихалися на подальшу роботу.
Вихованці гуртка «Основи фенології» ДОЕНЦ представили результати «Наші екологічні звички», яке провели серед вихованців гуртків і учнів шкіл. Взяли участь 117 респондентів і представили результати.
Рефлексували з психологинею ДОЕНЦу Березовською Людмилою. Дивилися анімаційний мультфільм, створений вихованцями гуртків ДОЕНЦ, а на завершення розробили “Екологічний мотиватор”, щоб мотивувати себе і своїх друзів на підвищення екологічної свідомості.

Догори