Дитячий екологічний парламент ДОНЕНЦ

З метою просвітницької роботи екологічної спрямованості Донецький обласний еколого-натуралістичний центр організував роботу Дитячого Екологічного парламенту. Це школа лідерів, до якої наразі входять 30 вихованців ДОЕНЦ, діти з різний міст і громад Донецької області. На таких заняттях-засіданнях вихованці вчаться бачити проблеми, брати на себе відповідальність, робити корисні справи. Цієї середи на черговому засіданні ДЕП говорили про основні стратегічні пріоритети державної екологічної політики Донецької області.
Вихованці гуртків «Дитячий екологічний рух» та «Основи фенології» на базі Костянтинівського ліцею №9 предсавили проєкт АНТИПАЛ, який здійснюється учнями ліцею у партнерстві з ГО «БАХМАТ», МФ «Відродження» за підтримки держави Швеція.
За другим питанням – визначення пріорітетних шляхів збереження біорізноманіття на Донеччині більш детально розібратися дітям в проблемі збереження біорізноманіття допомагала фахівчиня з екологічної просвіти РЛП «Клебан-Бик» Семеніхіна Галина Михайлівна. Вона детально розкрила проблему зменшення біорізноманіття, акцентувала увагу на погіршенні стану степів та природи Донецької області, а ще про основні засади заповідання.
Вихованка гуртка «Дитячий екологічний рух» ДОЕНЦ, учениця 7 класу Зорянської школи, Янишак Юлія виступила з доповіддю «Розорювання цілинних степів – перший крок до знищення степових біотопів та зменшення біорізноманіття».
Підсумовуючи всі пропозиції, було вирішено:
1. Долучитися до конкретних справ, знайти природний об’єкт, який треба захистити і взяти під охорону.
2. Розпочати пошуково-дослідницьку роботу природного об’єкту і провести навчання як оформлювати запит на його захист.
Кураторка ДЕП Анна Данильченко

Догори