Обласна творча майстерня

З метою поліпшення та вдосконалення еколого-натуралістичної роботи в громадах Донецької області, 05 січня 2022 року на базі Шахівського ЗЗСО Шахівської сільської ради Покровського району Донецької області була проведена обласна творча майстерня для педагогів та керівників гуртків еколого-натуралістичного напряму на тему «Традиції українського народу як фактор національно-патріотичного виховання дітей та молоді» (далі – Семінар).
Для участі у Семінарі були запрошені педагогічні працівники закладів освіти природничого циклу та керівники гуртків ДОЕНЦ Гродівської, Удачненської, Новогродівської, Курахівської, Добропільської, Шахівської територіальних громад Покровського району Донецької області.
Розпочалася зустріч зі знайомства. Керівник гуртка ДОЕНЦ «Психологія» Світлана Касьянова зазначила, що знайомство — це одна з ключових моментів зустрічі знайомих або незнайомих людей. І запропонувала присутнім вправу «Хто я?», яка сприяла створенню зацікавленої та доброзичливої атмосфери. Під час виконання вправи кожен розповідав про себе та свої захоплення.
До присутніх завітали вихованці гуртка «Екологічний театр» (керівник Тетяна Маслова), які привітали з Різдвом Христовим та побажали всього найкращого.
Після невеличкої перерви всі присутні на заході поринули в атмосферу творчості. На майстер-класі у Галини Куштейко ( гурток «Флористика плюс») присутні навчилися виготовляти «гілочку щастя» з бісеру. Всі були у захваті від виставки дитячих робіт у кабінеті у пані Галини.
Любов Шапко (гурток «Обличчя природи») провела майстер-клас по виготовленню ялинкових прикрас з фоамірану.
Заключний блок семінару був присвячений питанням екологічної освіти. Методист ДОЕНЦ Наталія Рикунова ознайомила присутніх з планом роботи на січень 2022 року, зробила акцент на методичних рекомендаціях щодо ідей «Зеленого офісу» в освітніх закладах.
Час промайнув дуже швидко, тому що панувала святкова та невимушена атмосфера під час спілкування. Завершилася зустріч з обговорення перспективних планів на майбутнє.
Догори