Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього

Кожного року 2 лютого країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, у тому числі Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь.
Водно-болотні угіддя діють як природні водосховища – акумулюючи і зберігаючи дощові та талі води вони запобігають повеням. Протягом посушливих періодів водно-болотні угіддя «віддають воду» і затримують початок посухи.
Турбота про довкілля особливо актуальна як на території України, так і на Донеччині. Людям необхідно пам’ятати про руйнівні та незворотні наслідки недбалого та бездумного ставлення до навколишнього середовища, інакше в майбутньому екологічних катастроф, таких як наприклад, посухи, висихання колодязів, обміління річок та замулювання озер, просто не уникнути.
Керівник гуртка ДОЕНЦ «Юні квітникарі» Ломанцова Т. Д. з метою формування екологічної свідомості підростаючої молоді, усвідомлення важливості та необхідності охорони природних ресурсів рідного також долучилися до святкування цього дня та провели екскурсії , виставку малюнків за темою «Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього».
Догори