26 березня – День національної гвардії України

Вже минув місяць, як наша держава героїчно протистоїть підступному вторгненню ворога на нашу територію і доводить усьому цивілізованому світові свою міць та стійкість.
Завдяки сміливості та професіоналізму величезної кількості органів, підрозділів, військових формувань та силових структур вдається успішно давати гідну відсіч ворогові.
26 березня відзначає свій день один із таких підрозділів МВС України як Національна гвардія України. Створено його було відносно недавно – 12-го березня 2014-го року Законом України «Про Національну гвардію України». До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет. 18-го березня 2015-го року, ураховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку, Президентом України був підписаний Указ № 148/2015, в якому День Національної гвардії України встановлюється як офіційне профільне свято, яке тепер щорічно відзначається 26-го березня (раніше цього дня відзначали День внутрішніх військ України).
Вітаємо щиро Вас, дорогі гвардійці! Бажаємо Вам міцного здоров’я, залізного терпіння і хороброго духу! Нехай всі Ваші цілі і мрії будуть легко досяжними! Залишайтеся такими ж сміливими, сильними і цілеспрямованими! Знайте, ви приклад мужності для всіх в нашій країні і за її межами! Дякуємо за Вашу непросту, але дуже потрібну нам усім службу.
Методист ДОЕНЦ
Людмила БЕРЕЗОВСЬКА
Догори