Волонтерсько-просвітницька Акція в рамках проєкту “ЗооПенХаб”

На минулому тижні в Одеському зоопарку відбулася волонтерсько-просвітницька Акція в рамках проєкту “ЗооПенХаб”, у якій взяли активну участь співробітники зоопарку, Екологи-натуралісти Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання і працівники ДОЕНЦ – методист Юлія Мєнафова та завідувач відділу екології Василь Шубчинський.
З великим задоволенням учасники Акції виготовляли іграшки для тварин, які розвивають їх моторику. Після цього співробітниця зоопарку Ольга Павлова провела лекцію про хамелеонів. Усі слухачі мали змогу подивитися на хамелеонів і навіть потримати у руках.
Завдяки директору Ігорю Бєлякову зоопарк, в умовах воєнного стану, відновив свою діяльність 26 березня. Цей куточок живої природи став морально-психологічним притулком як для дітей, так і дорослих у такий тяжкий час. Особлива увага тут приділяється питанням екологічної освіти молоді. Для дітей і школярів співробітниками зоопарку регулярно проводяться екологічні свята, що стали вже традиційними та улюбленими дітворою.
Історична довідка: у1922 році почалося будівництво зоопарку в Одесі на Приморському бульварі, в районі нижнього саду Воронцовського палацу — тепер парки Стамбульський і Грецький. Ініціатором стала громадська організація «Югоклімат»(«Південьклімат»), керівником якої був Генріх Бейзерт.
Як науково-дослідна та культурно-освітня установа, Одеський зоопарк є об’єктом природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення з 1983 року.
У 1992 році відповідно до Закону України зоопарк отримав статус заповідної території загальнодержавного значення й увійшов до складу природно-заповідного фонду України.
Колекція тварин Одеського зоопарку включає 252 види тварин і налічує 1560 екземплярів. Серед них 94 види риб, 7 видів амфібій, 39 видів рептилій, 78 види птахів, 33 види ссавців.
Догори