Жовтневе засідання ДЕП

Сьогодні 19 жовтня 2022 року, відбулося чергове засідання Донецького-обласного дитячого екологічного парламенту ДОЕНЦ.
Юні парламентарії вирішували актуальні проблеми сьогодення: еколого-правовій відповідальності громадян під час військових дій і попередженню осінніх підпалів і пожеж.
Вихованці гуртка «Основи фенології» учні Костянтинівського ліцею №9, Злотаренчук Олександра і Радченко Максим, до уваги присутніх запропонували відео-ролик «Еколого-правова відповідальність в Україні», які розмістили у Тік-Тоці. Діти звернулися до всіх присутніх з пропозицію, створити акаунт Тік-Тоці ДЕП ДОЕНЦ з відеороликами від екоактивної молоді. І для спілкування Телеграм–канал. Більш детально про відповідальність за порушення законів про охорону довкілля у військовий час, розповів лідер природоохоронного комітету -Трубчанінов Ілля.
На збори парламенту була запрошена провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Краматорського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області А.С. Гапонова. Яка розповіла про небезпеку пожеж у природі, і як їх попередити. А потім познайомила з правилами користування пічним опаленням і електроприладами. На завершення надала чіткий інструктаж: «Як поводитися під час обстрілів і мінної небезпеки». Від комітету екології виступила Фринцько Анастасія з пропозицією організувати Еко-двіж з висвітлювання фактів еко-злочинів РФ і нанесення їх на інтерактивну мапу України. Завідувачка відділу біології та сільського господарства, Ю.С. Тугаріна продемонструвала дітям, як працює мапа.
На завершення зборів ДЕП було прийнято, поширити через соціальні мережі інформацію про еколого-правова відповідальність громадян під час військових дій і протидію пожежам і підпалам і започаткувати еко-двіж і еко-блогінг серед учнівської молоді Донеччини.
Догори