365 днів супротиву

365 днів супротиву російському терору здійснювали вихованці та педагогічний колектив Донецького обласного еколого-натуралістичного центру (далі — ДОЕНЦ) своєю просвітницькою діяльністю та фактичними діями.
Вихованці упродовж року брали активну участь у флеш-мобах, челенджах до державних свят та пам’ятних дат в Україні: «Пам’ятаємо – Перемагаємо», «День Европи», «Нехай квітне Україна», «Одягни вишиванку», «Ти у серці моїм Україна», «Я Українець, і моє це право, любити землю. Горду й величаву…», «Ми Вільні!», «Єднанням сильні!», «Янголи пам’яті», «А ви знали, що» тощо. Гуртківці разом з керівниками та батьками випікали пряники, діти малювали малюнки, виготовляли листівки, обереги, збирали бляшанки для окопних свічок та все це передавали до волонтерського центру для подальшої передачі на передову для захисників та захисниць України. У пунктах Незламності проводилися патріотичні майстер-класи.
Вихованці закладу брали участь та перемагали у Міжнародних (ДВОТУРОВИЙ МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНКУРС МИСТЕЦТВ «УКРАЇНЕЦЬ ТА УКРАЇНОЧКА») та Всеукраїнських конкурсах, у яких частина виручених коштів направлялася організаторами на підтримку ЗСУ.
Низку тематичних виховних годин проведено керівниками у гуртках з національно-патріотичного виховання. Так, наприклад, на патріотичну годину «Вистояли! Переможемо!», проведену в онлайн форматі, було запрошено координаторку Костянтинівського волонтерського центру, членкиню Молодіжної ради Костянтинівської міської ради Даниленко Анастасію, яка розповіла та показала, як працює волонтерський центр і волонтери; ознайомила дітей з планами розвитку цетру і розповіла про створення майданчика для спілкування дітей. На зустрічі гуртківці запропонували свою участь у проведенні майстер-класів, аукціонів та виставок.
Центром проведено такі заходи: обласний етап Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!», обласний конкурс календарних хліборобських обрядів «Коло Сварога», обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», Обласний конкурс квіткових композицій та бліц-конкурс українського патріотичного смайла до Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України, обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Український сувенір» – які посилюють патріотичне вихованням учнівської молоді та активізують засоби системи національно-патріотичного виховання, формують нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей, сприяють готовності до активної громадянської позиції та екологічної діяльності, розвивають пізнавальний інтерес, логічне мислення, виховують громадянина-патріота України, бережливе і шанобливе ставлення до традицій українського народу.
Надається постійна моральна та психологічна підтримка дітям та батькам, на заняттях вихованцям систематично нагадують керівники про правила поведінки під час воєнного стану та бойових дій.
Продовжуємо тримати освітянський фронт! Все буде добре! Все буде Україна! Віримо в ЗСУ! Перемога за нами!
Догори