День матері та День вишиванки

14 травня з нагоди святкування Дня Вишиванки та Дня матері у Комарській сільській територіальній громаді пройшли заходи, які були організовані закладами освіти громади із залученням мешканців сіл, внутрішньо переміщених осіб, дітей та дорослих, вихованців гуртків Донецького обласного еколого-натуралістичного центру. Заходи проводилися у рамках акції, яку ініціювали Донецька облдержадміністрація, управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації, Донецький обласний навчально-методичний центр культури з метою популяризації символу українського народу – вишиванки та виховання поваги до нього з дитинства, розширення уявлення про вишиванку як виду мистецтва
Так в Пункті незламності, що діє на базі ЗЗСО с.Піддубне, Гнибідою Аліною був проведений майстер-клас з української вишивки. У майстер-класі взяли участь дівчатка, що проживають у селі, деякі були зі своїми мамами та бабусями, просто жителі села та ВПО. На зустрічі учасники познайомилися з основними символами, які українці використовують під час створення оберегів, рушників та вишиванок. Цікавою була розповідь про особливості підбору кольорів для своїх робіт, навчилися виконувати вишивку хрестиком та отримали допомогу у створені власної оберегової вишивки.
На базі ЗЗСО селища Зелений Гай було проведено майстер-клас до Дня вишиванки для всіх закладів освіти Комарської громади від справжньої майстрині, випускниці школи Пчолкіної Юлії. На цьому заході всі присутні вишили жовто-блакитне серце, як символ незламності та мужності українського народу, яке у подальшому можна подарувати нашим захисникам.
Дякуючи тому, що учасники знайшли час, бажання та гарний настрій, заходи пройшли на високому рівні, учасники залишилися задоволені та домовилися про наступну зустріч.
У День Вишиванки, який цьогоріч проходитиме 18 травня кожен охочий може долучитись до святкування, одягнувши свою вишиванку, як своєрідний унікальний код українського етносу.
Тож одягаймо українські обереги-вишиванки і нехай весь світ побачить, яка прекрасна наша Україна та її національні символи!
Догори