Літо-найкращий час для відновлення сил

Літо-найкращий час для відновлення сил. У цьому нам допомагає матінка-природа, даруючи корисні рослини. Саме тому, вихованці гуртка “Юні овочівники” нагадують про користь трав’яних чаїв, зокрема з липового цвіту і м’яти. Чай з липи наповнить вас бадьорістю та життєвими силами, а духмяна м’ята подарує свіжість та спокій. Для приготування напою з самого дерева беруть: біло-жовті липові квітки, зібрані в суцвіття, разом з приквітковим листами, кулясті, опушені липові плоди у вигляді дрібних горіхів, молоді листові пластинки серцеподібної форми. Зауваження! Саме тому дерево і має свою другу назву – серцеподібна липа. Після заварювання збору виходить корисний для здоров’я чай. М’яту перцеву можна використовувати як у свіжому, так і у висушеному вигляді. У квітках липи є ефірна олія, прекрасний аромат якого обумовлений дубильними речовинами, каротином, аскорбінової кислотою. Також у складі квіток є велика кількість цукру. Саме він і надає напою солодкий смак, плоди – горіхи містять приблизно 59% жирної олії, схожого за смаком на мигдальне або персикове, листя теж багаті на каротин і аскорбінову кислоту. Ефірні олії м’яти мають антиоксидантні та протизапальні властивості. Кожне з цих речовин принесло б користь здоров’ю і окремо. А їх поєднання і обумовлює потужні лікувальні властивості фіточаю. До речі – м’яту можна вирощувати як кімнатну рослину.

Догори