Підбито підсумки обласного конкурсу календарних хліборобських обрядів «Коло Сварога»

У вересні-жовтні 2023 року Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром проводився обласний конкурс календарних хліборобських обрядів «Коло Сварога», який проходив з метою формування в учнівської молоді дбайливого ставлення до культурної спадщини країни, ознайомлення з народними традиціями рідного краю, ознайомлення з прадавніми виробничими технологіями; формування екологічної культури, відповідального ставлення до природи та свого здоров’я; формування у молодого покоління патріотичної свідомості.
Для участі у ньому було надіслано 391 роботу від дітей та учнівської молоді з 30 територіальних громад Донецької області. Найактивнішими виявилися учасники з Добропільської ТГ, які надіслали на конкурс 84 роботи, а також Лиманської (37 робіт) та Покровської (23 роботи) міських територіальних громад.
Цьогоріч конкурс проходив за темою «Обереги для Захисників та Захисниць України». Усі роботи переможців та призерів Конкурсу будуть передані нашим захисникам із найкращими побажаннями та вірою в Перемогу.
Конкурс проходив за чотирма номінаціями («Сварог сучасний», «Літературний креатив», «Презентаційний відеоролик» та «Творча робота пошуково-дослідницького характеру»), але найбільше робіт надійшло у номінації «Сварог сучасний» (344 роботи), бо саме в цій номінації діти та молодь винайшли для себе можливість проявити свої творчі здібності та креативність, застосувати свою фантазію. Усі роботи були виготовлені з любов’ю, вірою та надією на краще майбутнє.
Найактивнішими були діти вікової категорії 6-10 років. Від них надійшло на Конкурс 204 роботи.
Порадували і результати: http://www.donoenc.com.ua/…/Protokol-rezultativ…
І місце посіло 111 робіт, ІІ місце – 118 робіт, ІІІ місце – 96 робіт. І лише 39 робіт не набрали достатню кількість балів для призового місця, тому отримають лише сертифікати учасника. http://www.donoenc.com.ua/…/oblasnyy-konkurs…/
Догори