Семінар для педагогічних працівників, відповідальних за еколого-натуралістичну роботу

10 жовтня у онлайн режимі відбувся семінар для педагогічних працівників, відповідальних за еколого-натуралістичну роботу у містах, територіальних громадах та районах області. На першій у цьому році зустрічі розглянули найактуальніші питання, обговорено проблемні позиції організації та проведення освітньо-виховного процесу та налагодження плідної взаємодії між закладами освіти області, зокрема з ОКП на деокупованих територіях. Завідувачі відділами ДОЕНЦ Олеся Гірка та Юлія Тугаріна зупинилися на детальному ознайомленні учасників семінару із запланованими заходами загалом та по кожному формату окремо, продемонстрували результати роботи напрямків у минулому році та відкрили завісу цікавих подій у новому навчальному році. Методист центру Наталія Рикунова провела в інтеративному форматі «Quiz-робота над помилками» та разом з учасниками розібрала основні проблемні місця, які виникають під час проведення обласних конкурсів для врахування педагогам та надання відповідних робіт на участь у обласних заходах.
Про реалізацію концепції національно-патріотичного та екологічного виховання в співпраці з ДОЕНЦ
розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Шандриголівського ліцею Лиманської міської ради Катерина Малікова, це було як підсумування вже здобутих досягнень так і невеличкий анонс про заплановані заходи цього напрямку. А про організацію освітнього процесу у громаді, організацію ОКП, проблеми та пошуки вирішення надання освітніх послуг на деокупованих територіях а саме у Святогірській громаді дуже інформативно та одночасно чутливо та емоційно відбувся виступ тимчасово виконуючої обов’язки заступника з НВР КЗ «Долинський ЗЗСО І-ІІІ ступенів Святогірської міської ради Краматорського району Донецької області» Чуприної Ірини. Надихаючою та неймовірно цікавою була розповідь про безцінний досвід роботи вчителя біології, координатора ВДС “Екологічна варта”, координатора філіалу “Дівчата STEM”, наставника КМВ педагога Комунального закладу Очеретинський НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів – ДНЗ (опорний навчальний заклад) Очеретинської селищної ВЦА Покровського району Донецької області Гофтарчук Яни.
Загальна атмосфера семінару була дуже теплою та позитивною, організатори та учасники отримали корисну інформацію, змогли задати питання та поділитися власним думками, побажаннями та очікуваннями. І тепер колектив ДОЕНЦ з нетерпінням чекає наступної зустрічі друзів.
РАЗОМ МИ СИЛА!
ВСЕ БУДЕ Україна!
Догори