ВІРТЕ В СЕБЕ

Якщо ви думаєте, що ви здатні на щось,
ви маєте рацію, якщо ви думаєте,
що у вас щось не вийде, ви теж маєте рацію.
Генрі Форд
Віра в себе та свої можливості є одним із головних секретів успіху. Тому самоосвіта педагога і є один з секретів його успіху.
За ініціативою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді 07 грудня 2023 року у м. Київ відбулася спільна кваліфікаційна нарада за участю представників Національної академії наук України (секція хімічних та біологічних наук), Міністерства освіти і науки України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та директорів обласних еколого-натуралістичних центрів.
Метою спільної наради було представлення основних напрямів наукових досліджень в галузі наук про життя, що проводяться в НАН України, ознайомлення учасників з тематикою наукових досліджень установ НАН України, обговорення питань залучення молоді до науки, визначення стратегічних напрямів щодо забезпечення профільної еколого-натуралістичної та біологічної позашкільної освіти. До наради долучилася Тетяна Куча, керівник гуртків ДОЕНЦ.
08.12.23р. відбулася онлайн-зустріч в освітньому ХАБі «Донеччина», організована Центром психологічної підтримки на тему: «План безпеки у ситуаціях насильства», спікеркою якого була кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки і психології Донецького обласного ІППО Валентина Поуль. Від Донецького обласного еколого-натуралістичного центру до зустрічі долучилася методист відділу екології та природоохоронної роботи Людмила Березовська та керівник гуртків ДОЕНЦ Тетяна Куча.
Протягом грудня педагоги центру відвідали декілька вебінарів:
• 11 грудня 2023 року – «Дистанційна форма підвищення кваліфікації педагогічних працівників» – Наталія Рикунова, Ольга Стрілець, отримали сертифікати на 2год./0,06 кредиту ЄКТС;
• 13 грудня 2023 року – «Штучний інтелект» – Наталія Рикунова, Людмила Березовська, Юлія Горох, Євгенія Харієнко, Світлана Касьянова, отримали сертифікати на 3 год/01кредиту ЄКТС;
• 15-16 грудня 2023 року Наталія Рикунова, Ольга Стрілець стали учасницями семінару-практикуму підвищення кваліфікації «Робота над помилками», який провів Національний центр «Мала академія наук», отримали сертифікати на 10год./0,3 кредиту ЄКТС.
Наталія Рикунова долучилася до Прес-конференції «Позашкільна освіта -2023: 10 звершень, отримала сертифікат на 1,5 години.
20 грудня 2023 року до Всеукраїнської Авторської педагогічної майстерні «STEM – світ інноваційних можливостей: Житомир» долучилися педагоги ДОЕНЦ: Наталія Рикунова, Ольга Стрілець, Світлана Касьянова , Василь Шубчинський, Юлія Мєнафова, Євгенія Харієнко. Чекаємо на сертифікати.
Самоосвіта є оптимальним шляхом формування професійної компетентності педагогів за умови, що вона – не самоціль педагогів, а сходинка для досягнення вищого покликання вчителя – учити дитину.
Догори