Всеукраїнський науково-практичний онлайн-семінар «Освіта в умовах війни: підсумки навчального року 2022-2023»

13 червня відбувся Всеукраїнський науково-практичний онлайн-семінар на тему «Освіта в умовах війни: підсумки навчального року 2022-2023», де була присутня методист ДОЕНЦ Людмила Березовська.
Доповідачі підняли найактуальніші освітні питання, наголосили на проблемах та підкреслили переваги та можливості, які надав минулий рік освітянам та галузі в цілому.
Питання організації діяльності дошкільної освіти в літній період в умовах воєнного стану надихнуло на новий досвід та сформувало цікаві нові тенденції освітнього процесу.
Корисний формат моніторингу педагогічної діяльності у закладі освіти та мету такого спостереження, який директору проводити протягом навчального року, необхідність внутрішнього моніторингу та як врахувати результати зовнішнього, нормативна база, яка регламентує роботу закладу освіти та багато іншої корисної інформації з досвіду роботи стануть у нагоді майбутнім керівникам навчальних закладів, або спонукають вже діючих переглянути, за необхідності, власну діяльність.
Надважливими були і питання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу в умовах війни: основні виклики часу та психологічний супровід учасників освітнього процесу під час війни в Україні. Глибокий аналіз проблем та практичні рекомендації продемонстрували першочерговість такої роботи у закладах освіти як з учнями так і з педагогічними працівниками.
Практичні аспекти завершення освітнього процесу в 2022-2023 навчальному році в умовах воєнного стану зорієнтували учасників семінару на проблемні питання та визначили позитивні показники, незважаючи на умови та формат навчання.
Загалом атмосфера семінару дала можливість учасникам проаналізувати власну діяльність за рік та надихнула на активну роботу у наступному році з урахуванням певних аспектів, на які варто звернути увагу та удосконалити для досягнення кращих результатів роботи та покращення якості навчання, додати інновацій у виховний процес.
Тож тримаємо освітянський фронт, впевнено крокуємо до перемоги і ВСЕ БУДЕ Україна!
Догори