Захід Міста Героїв

6 квітня 2023 року на базі еколого-натуралістичного підрозділу Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання Одеський обласний гуманітарний центр позашкільної освіти та виховання був проведений захід з хештегом #Міста_Героїв, присвячений першій річниці початку визволення українських земель від рашистських загарбників.
Річниця початку визволення українських територій – це свідчення вражаючих успіхів наших сил оборони в бою зі значно переважаючим противником, безпрецедентної сили духу Українського народу, його стійкості, сміливості, єдності у боротьбі з підступним ворогом.
Разом з вихованцями, у рамках заходу, адміністрація та керівники гуртків провели медійну інформаційну компанію про факти та події, пов`язані зі спротивом мешканців населених пунктів, областей та країни в цілому, історії вимушених переселенців, у тому числі, які пережили окупацію.
Взяти участь у цьому заході отримали запрошення співробітники ДОЕНЦ – методист Юлія Мєнафова та завідувач відділу екології Василь Шубчинський. Вони розповіли про етапи відродження ДОЕНЦ починаючи з 2014 року до сьогодення. Тому, як співробітники, так і вихованці, отримавши великий досвід за ці роки, органічно поєднали екологічне з національно-патріотичним вихованням.
Приклад цьому – є допомога та залучення до екологічної освіти учнівської молоді Святогірської та Лиманської територіальних громад, які були звільнені від окупації у вересні минулого року. Попри всі труднощі наші вихованці на своїй рідній землі бажають їй скорішого відродження та процвітання, зокрема, екологічного.
Для вирішення проблем щодо організації якісної роботи на місцях із залученням дітей та молоді до еколого-натуралістичної діяльності, Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром 10 квітня буде організовано семінар з освітянами Лиманської громади.
Все буде Україна!
Догори