Засідання школи педагогічної майстерності «Світоч»

З метою сприяння розвитку професійної майстерності педагогів ДОЕНЦ 14 лютого 2023 року було проведено засідання школи педагогічної майстерності «Світоч» на тему:
«Інноваційні технології в освітньому просторі позашкільного закладу».
Лариса Боєнко, керівник гуртків ДОЕНЦ, познайомила присутніх з теоретичними основами педагогічних технологій і зазначила, що «інноваційні технології» – це цілеспрямований системний набір прийомів, засобів організації навчальної діяльності, що охоплює весь процес навчання від визначення мети до одержання результатів. Пані Лариса зупинилася на тому, що певні методи доцільно застосовувати на визначених етапах заняття задля раціонального розподілу часу та підтримання пізнавальної активності вихованців.
З цікавою технікою «бульбашкографією» познайомила Наталія Шмакова, керівник гуртків ДОЕНЦ, провівши майстер-клас, від участі в якому всі присутні були в захваті.
Про співпрацю з батьками поділилася своїм досвідом Євгенія Харієнко, керівник гуртків, зробивши акцент на так званому “трикутнику партнерства”- це взаємодія та співпраця керівника – батьків – дітей.
Наталія Рикунова, методист ДОЕНЦ, запропонувала присутнім на практиці закріпити поняття «інтерактивне навчання», з цією метою було проведено декілька вправ «Моя карта досягнень майбутнього», «Магазин корисних переконань».
Наприкінці заняття зробили висновок, що у будь-якому виді навчальних занять педагоги мусять застосовувати інтерактивні методи навчання в різних комбінаціях.
Заняття школи педмайстерності пройшло в атмосфері доброзичливості та взаємопідтримки.
Догори