Зима – не привід сумувати…

Наприкінці січня вихованці гуртка «Юні натуралісти» ДОЕНЦ (керівник Олена Войтенко) розпочали підготовку до екскурсій у весняний та літній період. За запрошенням керівника гуртка «Юні натуралісти» ДОЕНЦ Олени Войтенко в закладі перебували гості – представники природних парків «Клебан-Бик» та «Краматорський», які разом з керівником гуртка вчили дітей досліджувати світ.
Захід розпочали юннати, які нагадали, що природа рідного краю красива та різноманітна та закликали берегти її. А співробітники природних парків на своїх локація провели заняття з правил поведінки в природі, вчили ставити палатку, розрізнювати дерева, що ростуть в наших лісах, їстівні та отруйні ягоди і гриби тощо. Відбулися і веселі змагання серед учнів початкової школи, а потім і 5-8 класів на спритність: «Хто перший правильно приготується спати у спальному мішку?», «Хто швидше збере необхідні речі в рюкзак?» тощо.
Керівник гуртка на своїй локації «завантажувала» вихованців відомостями щодо збереження голубої перлини східного регіону України – річки Сіверський Донець: розповідала про Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів, про кропітку роботу його лабораторії, значення цієї діяльності для життя людей, існування всього рідного краю. Милуючись пейзажами у фільмі «Сіверський Донець у вишиванці: змінюючи себе – змінюєш світ», гуртківці бачили приклади бережливого ставлення до водойми, знайомилися з роботами переможців конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді», членом журі якого вже декілька років поспіль є Олена Войтенко. Також здобувачі освіти вчилися прибирати та сортувати сміття для запобігання екологічної катастрофи в нашій місцевості.
Завдяки узгодженій роботі спеціалістів з різних галузей діти отримали екологічну інформацію та елементарні практичні навички, що знадобляться для подорожей, для майбутнього підкорення справжніх вершин або безпечних експедицій у степи, ліси чи до водойм.
Тепер усі чекають на зустрічі в природі на екологічних стежках природних парків «Клебан-Бик», «Краматорський» та інших парків нашого регіону та України. В теплий час – теплі зустрічі!
Догори